Tuesday, April 26, 2011

When Ummi Reads Book - Retire Young Retire Rich


Inilah buku yang sedang Ummi baca....Retire Young Retire Rich....adakah Ummi dah nak pencen or Ummi nak pencen muda....Tidak....belum masanya lagi untuk Ummi pencen....awal lagi...banyak benda yang Ummi nak belajar dari pekerjaan Ummi sekarang.

Idea untuk mencari dan membaca buku ni datang dari Mentor Ummi....Dr Azizan Osman...siapa?
ni hah....
                                   Dr.Azizan Osman-CEO Richworks Human Capital Development

Berbalik pada buku yang Ummi sedang baca RYRR by Robert T.Kiyosaki....buku ni banyak membuka minda Ummi....generally buku ni cuba memberitahu kita bahawa tiada yang mustahil dalam hidup ini.  Apa yang pasti...it all about "Mind Game" if you really want it...you will go for it....focus dan set your mind towards your ultimate goals.

Dalam buku ini juga di ajar agar ready for failure.....kerana, untuk melonjak ke atas atau mencapai kejayaan, kita kena bersedia jatuh.  Jatuh tidak bererti gagal....Jatuh membuat kita lebih kental dan kuat dalam menghadapi sebarang rintangan.  Ummi banyak mendapat faedah dan idea idea dalam menangani sesuatu perkara untuk berjaya. InsyaAllah.

2 comments:

 1. waahhh u beli sis? bagusnya. nanti kongsi2 la info. he he he. the red book we got from imkk pun i blom habis baca. dh berebut plak org2 di rumah ni baca.

  ReplyDelete
 2. InsyaAllah boleh aja....sharing is caring..
  Red Book from IMKK tu I dah abis baca...to me, not much info...biasa biasa jer info nyer...

  But, buku RYRR ni....banyak info yang boleh di adaptasi dan di implementasi kan dalam hidup.

  yeah....Anda Kaya & Berjaya. Amin

  ReplyDelete