Sunday, November 15, 2009

Ummi & Aiman Irfan @ Kitchen - Weekend

Aiman & Irfan memang suka ke dapur.....suka cuba sesuatu yang baru pada mereka.  Weekend baru baru ni, Aiman & Irfan nak makan wedges buatan sendiri...pagi-pagi lagi dah ke kedai runcit belakang rumah untuk beli kentang RM2-00.  Lepas mereka 'peel' kulit-kulit kentang tu...Aiman sediakan bahan untuk 'marinade' kentang tu sekejap.  Bahan-bahan yang di gunakan untuk 'marinade' Garam, Tepung Jagung dan Rempah kari daging-Faiza brand.

Bila dah hampir 10min di perap.....'Wedges' tadi pun siap untuk di goreng..... sedap di makan panas panas atau boleh di letakkan kepingan kepingan cheese yang telah di potong untuk dimakan bersama dengan wedges tu tadi.....

Ini antara gambar gambar my Lil Chef @ work.


Aiman & Irfan - Kitchen in action






Alamak! Lesung Batu pun nak interframe.

2 comments: